Zapraszamy do specjalnej restauracji z okazji 25-lecia WOŚP w Zielonej Górze! Na zielonogórskim deptaku, w okolicach Ratusza, otworzymy dla Was restaurację "Czerwone Serduszko”. Wystartujemy 15 stycznia o godz. 16:00. Stowarzyszenie Kucharzy Lubuskich przygotowało specjalne potrawy złożone z regionalnych produktów woj. lubuskiego!
Za symboliczną kwotę będzie można zjeść przepyszny obiad. Dania przygotują kucharze o gorących sercach: Paweł Mierzejewski, Maciej Ostrowski, Agnieszka Gościniak, Tomasz Tomiuk, Paweł Bobrowski i Łukasz Śmigielski ze Stowarzyszenia Kucharzy Lubuskich, dzielnie będzie ich wspierała młodzież z lubuskich gastronomików oraz wielu innych kucharzy i pomocników.
Na ten szczególny dzień przygotowano specjalne menu:
- Regionalna zupa z soczewicą z kminem Rzymskim i kolendrą na opiekanym szpondrze wołowym
- Policzki wołowe duszone w regionalnym winie na kromce chleba własnego wypieku ze świeżo tartym chrzanem
- Gulasz z dzika z przytoczańskich lasów na palonej kaszy gryczanej z kameralizowanymi jabłkami z rozmarynem
- Ciasto maślane z kruszonką / czekolada z powidłami własnego wyrobu i chilli
Atrakcje towarzyszące:
- Nauka cięcia nożem – Knife Skills
- Cięcie cebuli na czas!
- Wspólne zdjęcia z kucharzami!
- Przebierz się za kucharza
(Sztab WOŚP Zielona Góra)